Op zoek naar een behandeling tegen spierpijn / gewrichtspijn bij De Doelen Fysiotherapie Gouda?

Spierpijn en gewrichtspijn komen vrij veel voor en zorgt voor heel veel lichamelijk ongemak. Ernstige gewrichtspijn kan de kwaliteit van het leven serieus aantasten. Er bestaan verschillende oorzaken van pijn in één of meerdere gewrichten, die heel uiteenlopend kunnen zijn. Gewrichtspijn kan ontstaan door overbelasting, veroudering en/of slijtage van gewrichten. Dat gebeurt bijvoorbeeld vaak bij de knieën of bij de ruggenwervels. Ook artritis, reuma en reumatische artritis kunnen pijn in de gewrichten of gewrichtsklachten veroorzaken. Daarnaast zijn botontkalking en een beschadiging of blessure ook veel voorkomende oorzaken van gewrichtspijn en spierpijn.

Wat zijn de oorzaken van spierpijn / gewrichtspijn?

Om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van uw spierpijn of gewrichtspijn, is het belangrijk om na te gaan hoe de klachten begonnen zijn en wanneer u er het meeste last van hebt. Soms wordt pas met de tijd duidelijk wat de oorzaak is van uw gewrichtspijn. Vaak blijft de oorzaak van de gewrichtsklachten ook onbekend. Meest voorkomende oorzaken zijn:

Spierpijn, spierpijn Gouda, gewrichtspijn, gewrichtspijn gouda, Fysio, Fysio Gouda, Fysiotherapie, fysiotherapie gouda, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk gouda, fysiotherapeut, fysiotherapeut gouda, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten gouda, praktijk, praktijk gouda, fysiotherapie de doelen, fysiotherapie de doelen gouda

Wat kan De Doelen Fysiotherapie Gouda voor u betekenen?

Eerst dient de oorzaak van de spierpijn of gewrichtspijn vastgesteld te worden. Er zit namelijk een groot verschil in een behandeling op basis van overbelasting, slijtage of gewrichtsontstekingen vanuit een reumatische achtergrond. Om vast te stellen welke therapie het beste voor u werkt, is het belangrijk dat u eerst een goede intake krijgt bij een fysiotherapiepraktijk. In dit gesprek wordt bepaald welke fysiotherapeut en welke behandeling het beste aansluit bij uw specifieke klacht.

Onze specialisten op het gebied van spierpijn en gewrichtspijn

Er zijn fysiotherapeuten die helemaal gespecialiseerd zijn in de behandeling van chronische gewrichtsklachten als reumatische ontstekingen en artrose, zij werken veelal samen met andere medisch specialisten om een optimaal behandelresultaat te bereiken. Ook zijn er fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd zijn in de behandeling van slijtageklachten bij ouderen. Dit zijn geriatrie fysiotherapeuten. De behandeling van chronische gewrichtsklachten vindt doorgaans plaats op verwijzing van de huisarts of een andere medisch specialist.

Een fysiotherapeut bekijkt de gewrichten, test welke bewegingen lastig of pijnlijk zijn en vergelijkt de gewrichten onderling.

Voorkom spierpijn / gewrichtspijn

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen
  • Om spieren en gewrichten in een gezonde conditie te houden, is het noodzakelijk om voldoende te bewegen.
  • Stop met roken; dit vergroot de kans op spierpijn en gewrichts pijn.
  • Drink alcohol met mate; alcohol is namelijk de grootste vijand van uw spieren en gewrichten.
  • Ga in de zon liggen wanneer u deze kans heeft; zon bevordert namelijk de aanmaak van vitamine D dat een positieve werking heeft op uw lichaam.
  • Zorg voor een dagelijkse inname aan kalk zoals zuivelproducten, noten, koolsoorten, zaden en pitten.
  • Beperk het eten van zout zo veel mogelijk; in plaats daarvan kunt u uw gerechten op smaak brengen met andere kruiden en specerijen.
  • Eet voldoende ontzurende voeding zoals fruit en groenten en beperk het eten van verzurende voedingsmiddelen zoals vlees, kaas of eieren.
  • Blijf uit de buurt van vochtige en koude plekken; dit zijn naast alcohol de grootste vijanden van spieren en gewrichten. 

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151