Overbelasting van gewrichten

Gewrichtspijn komt vrij veel voor en zorgt voor heel veel lichamelijk ongemak. Ernstige gewrichtspijn kan de kwaliteit van het leven serieus aantasten. Er bestaan verschillende oorzaken van pijn in één of meerdere gewrichten, die heel uiteenlopend kunnen zijn.

Gewrichtspijn kan ontstaan door overbelasting, veroudering en/of slijtage van gewrichten. Dat gebeurt bijvoorbeeld vaak bij de knieën of bij de ruggenwervels. Ook artritis, reuma en reumatische artritis kunnen pijn in de gewrichten of gewrichtsklachten veroorzaken. Daarnaast zijn botontkalking en een beschadiging of blessure ook veel voorkomende oorzaken van gewrichtspijn. 

Een van de meest voorkomende oorzaak van spierpijn / gewrichts pijn is overbelasting:

  • Zware belasting of overgewicht kunnen bijvoorbeeld gewrichtspijn in de knieën veroorzaken.
  • Veel herhaling van een beweging, bijvoorbeeld met een computermuis of heel veel typen, kan pols- of elleboogklachten veroorzaken. Vaak zijn daarbij niet alleen het gewricht, maar ook de spieren en pezen gevoelig.
Spierpijn, spierpijn Gouda, gewrichtspijn, gewrichtspijn gouda, Fysio, Fysio Gouda, Fysiotherapie, fysiotherapie gouda, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk gouda, fysiotherapeut, fysiotherapeut gouda, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten gouda, praktijk, praktijk gouda, fysiotherapie de doelen, fysiotherapie de doelen gouda

Eerst dient de oorzaak van de gewrichtspijn vastgesteld te worden. Er zit namelijk een groot verschil in een behandeling op basis van overbelasting van gewrichten, slijtage van gewrichten of gewrichtsontstekingen vanuit een reumatische achtergrond. Om vast te stellen welke therapie het beste voor u werkt, is het belangrijk dat u eerst een goede intake krijgt bij een fysiotherapiepraktijk. In dit gesprek wordt bepaald welke fysiotherapeut en welke behandeling het beste aansluit bij uw specifieke klacht. 

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie de Doelen: 0182-529151