Gewrichtsontsteking

Gewrichtspijn komt vrij veel voor en zorgt voor heel veel lichamelijk ongemak. Ernstige gewrichtspijn kan de kwaliteit van het leven serieus aantasten. Er bestaan verschillende oorzaken van pijn in één of meerdere gewrichten, die heel uiteenlopend kunnen zijn.

Gewrichtspijn kan ontstaan door overbelasting, veroudering en/of slijtage van gewrichten. Dat gebeurt bijvoorbeeld vaak bij de knieën of bij de ruggenwervels. Ook artritis, reuma en reumatische artritis kunnen pijn in de gewrichten of gewrichtsklachten veroorzaken. Daarnaast zijn botontkalking en een beschadiging of blessure ook veel voorkomende oorzaken van gewrichtspijn.

Om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van uw gewrichtspijn, is het belangrijk om na te gaan hoe de klachten begonnen zijn en wanneer u er het meeste last van heeft. Soms wordt pas met de tijd duidelijk wat de oorzaak is van uw gewrichtspijn. Vaak blijft de oorzaak van de gewrichtsklachten ook onbekend. Een van de meest voorkomende oorzaak van spierpijn / gewrichts pijn is gewrichtsontsteking.

Is uw gewricht stijf, pijnlijk, gezwollen en rood? Dan kan er sprake zijn van een gewrichtsontsteking. Voorbeelden hiervan zijn:

Spierpijn, spierpijn Gouda, gewrichtspijn, gewrichtspijn gouda, Fysio, Fysio Gouda, Fysiotherapie, fysiotherapie gouda, fysiotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk gouda, fysiotherapeut, fysiotherapeut gouda, fysiotherapeuten, fysiotherapeuten gouda, praktijk, praktijk gouda, fysiotherapie de doelen, fysiotherapie de doelen gouda

Eerst dient de oorzaak van de gewrichtspijn vastgesteld te worden. Er zit namelijk een groot verschil in een behandeling op basis van overbelasting, slijtage of gewrichtsontstekingen vanuit een reumatische achtergrond. Om vast te stellen welke therapie het beste voor u werkt, is het belangrijk dat u eerst een goede intake krijgt bij een fysiotherapiepraktijk. In dit gesprek wordt bepaald welke fysiotherapeut en welke behandeling het beste aansluit bij uw specifieke klacht.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie de Doelen: 0182 - 529151