Op zoek naar een behandeling tegen klachten die verband houden met uw hart, bloedvaten of longen bij De Doelen Fysiotherapie Gouda?

Hart-, vaat- en longaandoeningen komen erg vaak voor. Waarschijnlijk kent u wel iemand die hierdoor is getroffen. Deze aandoeningen kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van uw leven, maar ook de mensen uit uw omgeving.

Hart- en vaataandoeningen

Hartaandoeningen gaan vaak gepaard met klachten zoals kortademigheid, pijn, vermoeidheid, hartkloppingen en conditieverlies. In veel gevallen kan ook traplopen, sporten of wandelen hierdoor moeilijker worden.

Hieronder vindt u een lijstje van de meest voorkomende hart- en vaataandoeningen:

Longklachten

Vaak denken mensen dat longklachten zoals kortademigheid en een piepende ademhaling horen bij het ouder worden. Dit is niet altijd het geval! Vaak betekent het juist dat er meer aan de hand is. Bekijk hieronder het lijstje met de meest voorkomende longklachten.

Wat kan De Doelen Fysiotherapie Gouda voor u betekenen?

Kunt u uw dagelijkse activiteiten zoals wandelen, traplopen, fietsen of sport niet meer uitvoeren omdat u een aandoening heeft aan uw hart, bloedvaten of longen? Dan wordt het tijd om een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut bij u in de buurt!

Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is op het gebied van hart-, vaat- en longaandoeningen heeft alle deskundigheid in huis om u van uw klachten af te helpen. Na een uitgebreid onderzoek gaat de therapeut met u aan de slag om uw conditie te verbeteren of op peil te houden. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende (ademhalings) oefeningen. Door deze diverse oefeningen krijgt u weer meer controle over uw aandoening en leert u hoe u hier het beste mee om kunt gaan. Daarnaast krijgt u het vertrouwen in uw lichaam weer terug.

Het risico op hart-, vaat- en longaandoeningen verlagen

  • Zorg voor genoeg lichaamsbeweging. Het wordt sterk aangeraden om minimaal vijf dagen per week een half uur per dag actief te bewegen.
  • Houd uw gewicht op peil.
  • Houd een bepaald slaapritme aan en zorg voor ongeveer acht uur slaap per nacht.
  • Stop met roken!
  • Probeer gevarieerd en vooral gezond te eten.
  • Drink met mate, maximaal één glas alcohol per dag.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151