Verstuikte enkel

Uw voeten dragen u het hele leven. Wanneer u hard loopt, vangen uw voeten per stap ongeveer drie keer uw lichaamsgewicht op! Voet- en enkelklachten kunnen een goede mobiliteit in de weg staan omdat deze erg hinderlijk zijn. Afwijkingen van de voetstand kunnen tijdens de normale ontwikkeling van een kind al voorkomen. Denk hierbij aan platvoetjes bij baby’s en jonge kinderen. Hier is dan vaak ook geen behandeling voor.

Doordat de banden en voetspieren in de loop van het leven minder sterk worden, kunnen afwijkingen ontstaan die pijnlijk zijn en voor een belemmering in de dagelijkse bezigheden kunnen zorgen. Het is dan verstandig om hier iets aan te laten doen!

De enkel bestaat uit drie botdelen: het kuitbeen, het scheenbeen en het sprongbeen. Vaak treden enkelklachten op wanneer u een vreemde of onnatuurlijke beweging maakt met de enkel en de spieren deze beweging niet kunnen opvangen. Dit kan verrekking van de gewrichtsbanden (verzwikking) of een inscheuring (verstuiking) veroorzaken. In de meest erge gevallen kan de enkel zelfs gebroken zijn.

Bij een verstuikte enkel zijn de enkelbanden gescheurd. Vaak ziet de enkel dan dik en blauw. Verschijnselen die kunnen wijzen op een verstuikte enkel zijn; pijn aan de buitenzijde van de enkel, een bloeduitstorting of niet meer op de voet kunnen staan. 

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen : 0182 – 529151