Stress

Het hele gebied rondom het hoofd, de kaak en de nek is een complex geheel. Functioneringsproblemen in deze gebieden van het lichaam kunnen voor pijn, ongemak en voor een belemmering van het dagelijks functioneren zorgen. Dit zijn geen zeldzame verschijnselen. Ongeveer 6 tot 12 procent van de volwassenen heeft er wel eens last van!

De oorzaken van klachten aan het hoofd, de kaak of de nek zijn niet altijd even gemakkelijk te achterhalen. Klachten kunnen vooral ontstaat in tijden van stress. Dit zorgt namelijk voor spanning in de nek en kaak, waardoor bijvoorbeeld hoofdpijn ontstaat. Klachten kunnen ook een fysieke oorzaak hebben zoals verkeerde mondgewoonten of na het ondergaan van een operatie.

Een te hoge spierspanning in de hals of kaak als gevolg van langdurige stress kan ervoor zorgen dat er klachten ontstaan. U kunt bijvoorbeeld klachten krijgen zoals hoofdpijn.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Een orofaciale fysiotherapeut is gespecialiseerd in gezondheidsproblemen die te maken kunnen hebben met het niet goed functioneren van verschillende spieren en gewrichten in het hoofd, de hals en het kauwstelsel. Tijdens de eerste afspraak probeert de therapeut stoornissen in het nek- hoofd en gezichtsgebied te achterhalen. Wanneer deze achterhaald zijn, stellen jullie samen een persoonlijk behandelplan op. 

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151