Overbelasting kauwspieren

Het hele gebied rondom het hoofd, de kaak en de nek is een complex geheel. Functioneringsproblemen in deze gebieden van het lichaam kunnen voor pijn, ongemak en voor een belemmering van het dagelijks functioneren zorgen. Dit zijn geen zeldzame verschijnselen. Ongeveer 6 tot 12 procent van de volwassenen heeft er wel eens last van!

De oorzaken van klachten aan het hoofd, de kaak of de nek zijn niet altijd even gemakkelijk te achterhalen. Klachten kunnen vooral ontstaat in tijden van stress. Dit zorgt namelijk voor spanning in de nek en kaak, waardoor bijvoorbeeld hoofdpijn ontstaat. Klachten kunnen ook een fysieke oorzaak hebben zoals verkeerde mondgewoonten of na het ondergaan van een operatie.

Een andere oorzaak kan een overbelasting aan de kauwspieren zijn. Deze overbelasting kan ontstaan doordat u onbewust de gewoonte heeft om uw kiezen langdurig op elkaar te klemmen of door tandenknarsen. Nagelbijten, wang- en lipbijten, tongpersen en bijvoorbeeld het bijten op een pen kunnen ook zorgen voor overbelasting aan de kauwspieren.

 Een orofaciale fysiotherapeut is gespecialiseerd in gezondheidsproblemen die te maken kunnen hebben met het niet goed functioneren van verschillende spieren en gewrichten in het hoofd, de hals en het kauwstelsel. Tijdens de eerste afspraak probeert de therapeut stoornissen in het nek- hoofd en gezichtsgebied te achterhalen. Wanneer deze achterhaald zijn, stellen jullie samen een persoonlijk behandelplan op.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151