Gebroken heup

 Bijna iedereen heeft wel eens last van de heup of de knie. Deze kunnen zowel acuut als gedurende een langere periode ontstaan. Dit kan zich zowel uiten in pijn als in stijfheid, een bewegingsbeperking of een zwelling wanneer u zit, loopt of staat.

fysio Gouda, fysiotherapie gouda, fysiotherapeut gouda, fysio sporten, fysiotherapie sporten, fysiotherapeut sporten, gouda sporten, fysio bewegen, fysiotherapie bewegen, fysiotherapeut bewegen, gouda bewegen

Het heupgewricht bestaat uit de heupkop en een heupkom. Wanneer het bot vlak onder de heupkop is gebroken spreekt men van een gebroken heup.

Een gebroken heup wordt ook wel een heupfractuur genoemd en kan grote gevolgen hebben, vooral voor ouderen. U kunt uw heup breken na een ongeluk of harde val. Wanneer de heup is gebroken kunt u vaak niet meer lopen, treedt er erg veel pijn op en staat het been naar buiten gedraaid. De behandeling van een gebroken heup vindt vrijwel altijd operatief plaats. Maar zelden wordt een gebroken heup zonder operatie behandeld. Als de breuk alleen in de nek van de heup zit, kan de breuk met fysiotherapie verholpen worden.

Wanneer er wel een operatie ondergaan moet worden, kan een gespecialiseerde fysiotherapeut helpen bij het herstel.

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151