Astma

Hart-, vaat en longziekten komen heel vaak voor. Ook u kent vast wel iemand die hierdoor is getroffen. Deze aandoeningen kunnen een grote impact hebben op de kwaliteit van uw leven maar ook op de mensen uit uw omgeving.

Vaak denken mensen dat longklachten zoals kortademigheid en een piepende ademhaling horen bij het ouder worden. Dit is niet altijd het geval! Vaak betekent het juist dat er meer aan de hand is.

Bij astma vindt er een blijvende ontsteking plaats in de longen die veel klachten kan veroorzaken. Astma is te herkennen aan het feit dat uw longen heftig reageren op bijvoorbeeld rook, uitlaatgassen, huisstofmijt of huisdieren. Tijdens deze reactie maken de spiertjes die om de luchtwegen heen zitten de luchtwegen smaller, waardoor het moeilijker wordt om adem te halen.

Deze aandoening gaat nooit meer over omdat de longen altijd een beetje ontstoken blijven. Toch bestaan er periodes waarin u er misschien weinig tot geen last van heeft.

Heeft u astma? Maak dan een afspraak bij een fysiotherapeut die hierin is gespecialiseerd zodat hij u kan helpen met het verbeteren of het op peil houden van uw conditie. 

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie De Doelen: 0182 - 529151